Crepe pan 26 cm

Stalen Lyonaise crepe pan

€25,95 Incl. btw


Beschikbaarheid:
Op voorraad (3)
+ -
In winkelwagen
  • Informatieplus

  • De koekenpan van de Buyer is gemaakt van staal. Het koolstofstaal is niet roestvast. De pan is solide en zwaar en heeft geen anti aanbaklaag. Hij kan daardoor op zeer hoge temperaturen en je mag gerust stalen kookgerei gebruiken. Hij is geschikt voor alle warmtebronnen. 

    Afwassen van deze pan doe je met alleen met heet water en een borstel. Gebruik geen zeep en zet hem niet in de vaatwasser. Dep hem droog met keukenpapier om roestvorming te voorkomen.

    Voor gebruik moet deze pan worden ingebrand worden. Het inbranden heet seasoning. Was hem eerst af onder de kraan met heet water zodat de eventuele resten uit de fabriek verwijderd worden. Gebruik geen zeep. Droog de pan met keukenpapier. Giet 1 mm olie die heet kan worden in de pan en zet de pan op hoog vuur. Giet de olie uit de pan en droog hem weer met keukenpapier. De pan is nu donkerder aan de binnenkant. De laag die is ontstaan heet patina en deze laag is de anti aanbaklaag. Hoe donkerder je pan, hoe beter de patina is. 

    Bak de eerste keren enkel niet eitwitrijke producten in de pan (rood vlees, ui, aubergine) zodat je patina steeds beter wordt. Bak je zuren, zoals tomaat, citroen of witte wijn, dan moet je de patina opnieuw maken. Dit herken je doordat er lichtere plekken in de patina ontstaan. Na 10 x bakken is je patina optimaal en kan je er ook eiwitrijke gerechten zoals pannenkoeken mee bakken.

     

     
  • Reviews (0)plus

  • 0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen
  • Tagsplus